Tips Pemasaran Coklat

Anda akan dibantu bukan hanya dalam membuat coklat tetapi juga bagaimana nak menemukan anda dengan bakal pembeli coklat yang anda akan niagakan.

Jadi anda tidak lagi perlu risau apabila setelah membeli panduan membuat coklat tetapi tidak pandai nak membuat pemasaran. Kini semuanya berada dalam hujung jari anda sahaja!

Jangan tangguhkan masa lagi, ayuh dapatkan tips PERCUMA pemasaran coklat ini dengan daftarkan email anda dan ia akan terus di hantar ke mailbox anda dengan serta merta.

atau

Jika anda perlukan teknik pemasaran berbayar yang lebih advance boleh dapatkan Tips Pemasaran Percuma Dengan Facebook.

12 comments so far

  1. FAUZIAH GWN on

    Slm. Sya bminat turut srta n bpe kosnya

  2. yaniee on

    assalamualaikum… boleh kongsikan sikit x. saya baru nak menceburi bidang nih. macam mana saya nak pos coklat kalau ada orang ‘order’. dari segi pembungkusan…

    • kelasbuatcoklat on

      Salam Yaniee, masalah coklat yang paling common adalah berpeluh jika asalnya disimpan di tempat sejuk dan kedua mudah cair jika suhu terlampau panas. Jadi, nasihat saya simpan coklat di tempat dingin bukan di tempat sejuk/sejuk beku. Simpan dalam bekas kedap udara dan jika perlu balut dengan alumunium. Transport coklat dalam bekas poliform. Cuba lihat feedback pelanggan kemudian cuba improve mana yang boleh ya.

  3. Siti sohana on

    Berminat. Berniaga

  4. hanny on

    askum,akak…sye dh lame ceburi bidang homemade coklat ni..cume nk mtk ckit advise dr akak sbb sye xberapa tau sgt strategi pmasaran yg bkesan tuk promote cklt kat org ramai…

    • kelasbuatcoklat on

      salam hanny, ada gambar coklat tak? emel gambar cokat dlm 10 keping beserta maklmat perniagaan coklat hanny ke kelasbuatcoklat@gmail.com.

      saya akan promosinya dgn fanpage coklat buatan tangan yang sudah ada 1000+ fans

  5. zyra hazwani on

    Salam…

    Kak sy berminat nak buat bisnes coklat nie,akak bley x tlong psar kn coklat sya sbb sy xpndai la nk pasar kan nyer…

    tks,

    zira

    • kelasbuatcoklat on

      salam zyra, boleh tapi syaratnya kena la ikut arahan saya🙂

  6. aishah bt abu bakar on

    Saya ingin mgetahui cara pemasaran coklat melalui internet.saya sebenarnya masih kosong dlm bidang pmbuatan coklat.baru nak bljr buat coklat.saje nak cari side income.

  7. fatin on

    Asslalam…kak y baik hati,, sy msh2 lg hijau dlm bdang ni,,, nk buat coklat, nk pasar,, sy xreti,, blh tolom x,,,,


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: